Zoeken

Het komt vooral anno 2015 op de creativiteit en flexibiliteit van het personeel aan. Hoe zit het dan met hun persoonlijkheid, hun mogelijkheden of gebrek aan veerkracht? Kunnen ze wel wat we van hen verwachten? Vooral nu wil je het beste uit het personeel halen. Op een goede manier waar de werkgever en de werknemer bij gebaat zijn.

In het verleden was het voor een werkgever voldoende als je voldeed aan een bepaald opleidingsniveau met specifieke richting en eventuele ervaringsjaren. Wat mij opvalt is dat er...

Lees meer

Glimlach voordat je iemand opbelt. Glimlach voordat je een gesprek in gaat. Dat is de energie die je zult uitstralen. Wanneer je deze vriendelijkheid en goede wil overbrengt, zal deze eenvoudige techniek al je zakelijke en persoonlijke communicatie verbeteren. Probeer het maar eens. Misschien wil je deze techniek wel uitbreiden tot de hele dag glimlachen.

Glimlach telkens als je eraan denkt. Misschien kun je proberen...

Lees meer

Persoonlijke ontwikkeling is niet te koop en zeker niet via boeken te leren. Persoonlijke ontwikkeling gaat over bewust worden. Bewust worden van jezelf in de dagelijkse praktijk. Persoonlijke ontwikkeling is een continu proces. Zo af en toe bezoek ik een netwerkbijeenkomst zoals Open Coffee. Leuk om mensen bij elkaar te zien die ergens voor (willen) staan. Mensen in interactie heeft dan ook mijn interesse en al heel snel gaat het observeren volautomatisch, hoe iedereen zo met elkaar bezig is.

Lees meer