Zoeken

14

okt

De GGz maakt grote veranderingen door. De bedrijfsvoering, de manier van leidinggeven, transitie en verandermanagement, allemaal grote relevante onderwerpen. De zorgorganisatie verandert en dat vergt loslaten, andere sturing door de directie en meer samenwerken tussen afdelingen, instellingen, gemeenten en andere belanghebbenden.

Er is grote druk op de GGz-instellingen om de kosten te verminderen. Om meer te presteren met minder mensen. In deze turbulente tijden is innovatief en proactief managen prioriteit geworden. Oplossingen voor de kortere termijn liggen bij efficiëntieverbetering in de organisatie van de zorg en de bedrijfsvoering. Een eerste reactie die we vaker krijgen is "We hebben alle maatregelen al genomen, dus een scan is niet nodig." Wij durven te stellen dat er door het bekende "bijziendheidsverschijnsel" verantwoorde mogelijkheden zijn blijven liggen. De EfficiëntieScan-GGz© is een betrouwbare aanpak die u nieuwe inzichten en concrete oplossingen biedt. Zij levert een belangrijke bijdrage aan de nodige kostenbesparing en brengt tegelijk een kwaliteitsverbetering.

Binnen een jaar 10% besparing is mogelijk  
De kosten van de EfficiëntieScan-GGz bedragen vanaf 2750 euro (excl. reiskosten en btw). Volgt u onze adviezen vanuit de scan op: u bespaart binnen een jaar minimaal 10% op uw jaarbegroting. Een gedegen implementatie van de efficiëntieverbetering is cruciaal om kosten-besparingen te verzilveren. Dit pakt u zelf op, indien u wenst met onze deskundige begeleiding. Zo weet u zeker dat het resultaat wordt bereikt. De uiteindelijke absolute omvang van de besparing hangt af van de scope van de scan.

Waarom een scan? 
  • De druk om de kosten te verlagen is groot.
  • De verzekeraar eist efficiëntie.
  • De cliënt eist kwaliteit.
  • De concurrentie neemt toe.
  • De overheid stuurt mee.
  • De afbouw van bedden kost geld.
  • De Efficiëntiescan-GGz geeft nieuw inzicht.
Hoe werkt de maatwerk GGz-scan?
We starten met een intakegesprek en u maakt keuzes uit ons Scanmenu. Vervolgens stellen wij een maatwerk-offerte op. Gaat u accoord dan start de Scan.Wij voeren gerichte field- en deskresearch uit en doen wij een gerichte procesanalyse. Twee weken later ontvangt u onze Scan-rapportage en plannen we het Adviesgesprek in.

Wilt u meer informatie over de doeltreffende EfficiëntieScan GGz? 
Neem vrijblijvend contact met ons op: Arjen van Kalsbeek of Rico van der Schee.