Zoeken

07

nov

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Persoonlijke ontwikkeling is niet te koop en zeker niet via boeken te leren. Persoonlijke ontwikkeling gaat over bewust worden. Bewust worden van jezelf in de dagelijkse praktijk. Persoonlijke ontwikkeling is een continu proces. Zo af en toe bezoek ik een netwerkbijeenkomst zoals Open Coffee. Leuk om mensen bij elkaar te zien die ergens voor (willen) staan. Mensen in interactie heeft dan ook mijn interesse en al heel snel gaat het observeren volautomatisch, hoe iedereen zo met elkaar bezig is.

Lees meer

15

dec

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Glimlach voordat je iemand opbelt. Glimlach voordat je een gesprek in gaat. Dat is de energie die je zult uitstralen. Wanneer je deze vriendelijkheid en goede wil overbrengt, zal deze eenvoudige techniek al je zakelijke en persoonlijke communicatie verbeteren. Probeer het maar eens. Misschien wil je deze techniek wel uitbreiden tot de hele dag glimlachen.

Glimlach telkens als je eraan denkt. Misschien kun je proberen...

Lees meer

07

jan

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Het komt vooral anno 2015 op de creativiteit en flexibiliteit van het personeel aan. Hoe zit het dan met hun persoonlijkheid, hun mogelijkheden of gebrek aan veerkracht? Kunnen ze wel wat we van hen verwachten? Vooral nu wil je het beste uit het personeel halen. Op een goede manier waar de werkgever en de werknemer bij gebaat zijn.

In het verleden was het voor een werkgever voldoende als je voldeed aan een bepaald opleidingsniveau met specifieke richting en eventuele ervaringsjaren. Wat mij opvalt is dat er...

Lees meer

01

dec

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Omdat het altijd over ‘het ABC’ van dit en van dat gaat. Daarom gaat dit artikel over het XYZ. Het XYZ van succes. Waarom niet gelijk bij de conclusie beginnen en u in spanning laten wachten op wat je aan het begin van het verhaal ook al kunt vertellen..? Dat spaart tijd en het effect is er niet minder om. Daarom...

Lees meer

05

jan

Gebruikerswaardering: 1 / 5

Ster actiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Ik ben er ook, maar ken nog niet veel van de aanwezigen. Pas een paar maanden lid. Ik ben gewoon als lid aanwezig. Het is avond. De kantine van de tennisvereniging stroomt vol. Vol met vooral oudere leden, gezellig kletsend. 

Nu bespaar ik u de details en spring ik even door naar een interessante fase van deze achteraf opvallende ledenvergadering. 

Lees meer

07

jan

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Tot 60 % van organisaties heeft het probleem. Een belangrijk deel van de bedrijfsstrategie wordt niet uitgevoerd door gebrekkige implementatie. Dat wijst o.a. een onderzoek gepubliceerd in de Harvard Business Review (2013) uit. Er is te weinig afstemming tussen senior en middenmanagement en het ontbreekt aan zicht op de stappen die nodig zijn om strategische plannen succesvol door te voeren. Dat zijn de eerste resultaten uit The Strategy Execution Barometer waaraan meer dan 1400 organisaties in 36 landen en 29 sectoren hebben meegedaan.

Lees meer

14

okt

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

De GGz maakt grote veranderingen door. De bedrijfsvoering, de manier van leidinggeven, transitie en verandermanagement, allemaal grote relevante onderwerpen. De zorgorganisatie verandert en dat vergt loslaten, andere sturing door de directie en meer samenwerken tussen afdelingen, instellingen, gemeenten en andere belanghebbenden.

Lees meer

24

juni

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
De GGz staat voor uitdagingen. Enkele honderden vrijgevestigde psychiaters en psychologen willen geen contract meer met verzekeraars afsluiten. Ze wensen zich niet langer te schikken in de eisen die de financier stelt  t.a.v. vorm en inhoud (en dus uiteindelijk de prijs) van de te leveren zorg. Behalve het feit dat de cliënten hiervan de dupe dreigen te worden (ze moeten de behandeling dan zelf betalen) dreigt er een tweedeling in de zorg te ontstaan. Niet ieder kan zich n.l. zo’n dure behandeling veroorloven. n de klanten lijken de klos. Tijd voor vernieuwing en anders organiseren?

Lees meer