Zoeken

Fusiebegeleiding. De stichting Peuterwerk Oss en de Kinderopvang De Schaepskooi worden door ons begeleid in dit complexe proces.

De twee grote organisatie voor kinderopvang en peuterwerk in Oss zijn al enige tijd in een proces van samenwerking verwikkeld. Fuseren is altijd een lastig en langlopend proces wil je het succesvol afronden. Daarom is voor dit traject nadrukkelijk een organische aanpak gekozen. Van onderaf gaan samenwerken en pas structuurwijzigingen en juridische stappen zetten als het relevant wordt. Inmiddels werken beide organisaties al een jaar samen en delen ze inmiddels hetzelfde kantoorpand. Het is onze rol als fusiebegeleider om beide partijen scherp te houden, te confronteren met gedrag, de onderlinge verstandhouding te bewaken en het proces, de stappen, zorgvuldig te begeleiden. Daarnaast begeleiden wij het directieteam bij hun persoonlijke ontwikkeling.

Het resultaat is dat ondanks de nodige twijfels en verschillen in organisatie en cultuur het fusieproces nu al zo ver gevorderd is dat de lastigste fase achter de rug is. De fase van consolideren van wat er qua samenwerking en gemeenschappelijk visie al is. Dit gebeurt in de vorm van gewijzigde organisatiestructuur, samenvoeging van zeggenschap en niet onbelangrijk: naamsverandering. Verantwoordelijk consultant: Rico van der Schee