Zoeken

Professionalisering MT. De aansturing van deze woningcorporatie wilde de leiding zelf verbeteren. Wij begeleiden hen daarbij.

Wovesto is de woningcorporatie in Sint Oedenrode (NB). Door middel van een combinatie van persoonlijke aandacht, maatwerk training en individuele coaching begeleiden wij gedurende de periode van een jaar deze woningcorporatie. De onderlinge verstandhouding, de manier van communiceren en de teamspirit vormen belangrijke verbeterpunten. Het managementteam functioneert niet zoals je wilt. We winnen eerste het vertrouwen, om vervolgens te kunnen confronteren en inzicht te geven. Het onderlinge vertrouwen neemt dankzij de combi-aanpak toe. Het persoonlijk leiderschap krijgt een boost, het onderlinge begrip neemt toe en men krijgt zelfs lol in het elkaar aanspreken.

Het resultaat is een MT dat beter functioneert, de managers gaan op hun beurt de medewerkers helpen bij hun ontwikkeling. De organisatie maakt als het ware een ontwikkeling door. En dat helpt. Men spreekt nog altijd van het 'Transcend-traject' dat hen geholpen heeft een flinke stap te maken in de doorontwikkeling van hun organisatie.
Verantwoordelijk consultant: Rico van der Schee